(哈尔滨新东方)2020年12月英语四级听力对话真题答案

2020-12-12 20:24:59来源:新东方在线

  新东方在线英语四级频道考后发布英语四级真题答案解析,同时新东方实力师资团队将对英语四级真题答案做权威解析,免费领取【大学英语四级真题解析】课程。更多2020年12月大学英语四级听力真题答案、英语四级作文真题范文、英语四级阅读真题答案、英语四级翻译真题答案,请查看【2020年12月大学英语四级真题答案解析】专题。预祝大家高分通过大学英语四级考试!

“四六级考试真题解析”/

点击广告图,第一时间查看考后真题解析↑↑↑↑

  Conversation 1

  Conversation one

  W:Raise Solar. Lisa is speaking, how can I help?

  M:Hi, my name is Winston.8) I wish to inquire about solar panel installations.

  W:Yes, what would you like to know?

  M: 9)My neighbor installed panels on his roof about a year ago. In order to power his hot water, he tells me it has saved him over $500 thus far. Does that sound about right to you?

  W: I'm not familiar with your neighbor or his particular setup. But that amount is definitely possible. I can tell you that the average four-bedroom house may typically have a roof with 50 square meters of surface area. Four panels on one side of that roof could save a family of four around $300 a year.

  M: Okay, that sounds about right then. My house is about the side you described, but my neighbors is bigger. I'm not sure how many panels he has up there. He does have a large family of six.

  W: Are you interested in stalling some solar panels on your roof, sir?

  M: Yes, I'm considering it.

  W: If you wish to come into our office, we can show you the different solutions we offer.

  M:OK,I might do that. 10) But just quickly, if you don't mind, could you tell me approximately how much a typical installation costs, like, say, four panels?

  W: 11)Prices do vary depending on different factors, but as a rough estimate, it's around $2,000, but you know, a typical household will make back that initial investment in about 5 years.

  M:OK,I see, thank you.

  Questions, 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.

  Question 8. What is the man's purpose for calling the woman?

  答案: I wish to inquire about solar panel installations.

  Question 9 . What do we learn about the man's neighbor from the conversation?

  答案:My neighbor installed panels on his roof about a year ago. In order to power his hot water, he tells me it has saved him over $500 thus far.

  Question 10.What is one of the man's chief concerns?

  答案:How much a typical installation costs

  Question 11, how long will it take a typical household to make back the initial investment?

  答案:Prices do vary depending on different factors, but as a rough estimate, it's around $2,000, but a typical household will make back that initial investment in about 5 years.

  文章解析:本篇对话难度不大,主要是男人电话咨询太阳能电池板安装的相关问题,根据视听一致的方法和文章主旨可以答对题目。问题8,定位对话前两回合,男人希望咨询安装问题。问题9,男人提及他的邻居安装的相关情况,根据试听一致可得出答案定位句。问题10 ,问男人主要的关心,文中提及男人对安装的细节感兴趣。问题11转折词but定位后引出答案定位句,一个典型的家庭要在五年内回收投资。

  Conversation two.

  M:Good afternoon. Sorry to have kept you waiting. How can I help you?

  W:No problem. I'm interested in booking a holiday to Australia and wonder if you could tell me what deals you have.

  M:Sure. Are you only looking for flights or a package holiday with everything included?

  W: When you say everything, what do you mean?

  M:Well, a package holiday would include your flights, hotels, meals, day trips to different places of interest and transport to and from the airport.

  W: 13)Yeah, that sounds pretty good. I'm going with my family, so it would be nice to have everything taken care of. So what sort of deals do you have for package holidays? Then?

  M: All sorts really? How long do you want to go for? And what dates?

  W:14)2 weeks around Christmas time would be great

  M: OK, let me check that for you. Here's one, 14 nights in southeastern Australia, five nights in Sydney and five nights in Melbourne. And then for the other four nights, you can choose from a list of trips to other places nearby. You could visit Canberra, for example, all the Blue Mountains. You could go for a drive down the Great Ocean Road. Also, if you're interested in wine you, could go on a tour of the places where they grow grapes and make wine.

  W:15)That sounds great. It's good. We can choose some activities ourselves.

  Questions, 12 to 15 are based on the conversation you just heard.

  Question 12. Where is the conversation taking place?

  答案:通过对话内容可推断此对话发生在旅行社

  Question 13. Why is the woman interested in package holidays?

  答案:Yeah, that sounds pretty good. I'm going with my family, so it would be nice to have everything taken care of.

  Question 14. How long does the woman want to go for the holiday?

  答案:2 weeks around Christmas time would be great

  Question 15. What does the woman say? She likes about the holiday package?

  答案:That sounds great. It's good. We can choose some activities ourselves.

  解析:本篇对话难度不大,主要为咨询旅游相关话题。问题12为典型的推断地点题型,通过对话内容可推断此对话发生在旅行社。问题13,原词重现,问题问到女人是否对抱团打包旅游感兴趣,女人明确回答听起来很好。问题14,问及女人想旅游多长时间,原词重现,女人说道圣诞节左右的2个星期。问题15定位文章结尾,原词重现,问及女人是否喜欢这个安排,女人明确回应听起来很好,要自己选择一些活动。

2020年12月大学英语四级真题及答案大汇总
题型

扫码关注四六级小助手服务号

更多内容请查看【2020年12月大学英语四级真题答案解析】专题

【0元领课】10天刷完四六级高频词

10天刷完四六级高频词

【2021年6月】:大学英语四级春季全程班

大学英语六级春季全程班

本文关键字: 四级听力答案

2020年四六级考试真题回忆及解析

关注新东方在线 回复【四级真题】

更多资料
更多>>
更多内容

6月四六级备考资料

最新考前水平测试

更多>>
更多公开课>>
更多>>
更多资料