2021年12月英语四级词汇练习及答案解析(4)

2021-10-25 16:42:38来源:网络

  2021年12月英语四级词汇练习及答案解析汇总

  1.This is an _______ that will not be easily forgotten.

  A.impact

  B.academic

  C.insult

  D.alternative

四六级英语能力测评:测试+出分+解析

四六级英语能力测评:测试+出分+解析

  2.Please _______ me for my rudeness. I really do not know the custom here.

  A. engage

  B.comfort

  C.execute

  D.forgive

  3.Water and air are _______ to human beings. We can not live without them.

  A.harbour

  B.function

  C.definite

  D.essential

  4.When the airplane takes off, the passengers are told to _______ their seat belts.

  A.fountain

  B.fix

  C.tight

  D.fasten

  5.This is not what we asked you to do. You can not get more pay for the _______ work.

  A.owing

  B.device

  C.tired

  D.extra

  6.My throat is _______. I cannot speak any more.

  A.sore

  B.purchase

  C.glow

  D.faint

  7.Many years ago, a lot of factories were _______ from big cities to the mountainous areas in case of war.

  A.transferred

  B.transformed

  C.transmitted

  D.transported

  8.He said in his letter that he would _______ some photographs but I couldn’t find anything in the envelope.

  A.case

  B.double

  C.enclose

  D.nonsense

  9.Many English words are _______ from Latin.

  A.displayed

  B.spread

  C.lost

  D.derived

  10.I feel _______ to say that I can not believe what he said.

  A.wanted

  B.observed

  C.obliged

  D.wandered

  答案:

  1.C 2.D 3.D 4.D 5.D

  6.A 7.A 8.C 9.D 10.D

  1.The Bushmen are _______ hunters even though their weapons are primitive.

  A.favourite

  B.original

  C.sufficient

  D.expert

  2.Before he left the White House, the president made a _______ speech.

  A.quaarel

  B.symbol

  C.automobile

  D.farewell

  3.The local government has begun a _______ in this city to cut down the traffic accidents.

  A.protest

  B.punishment

  C.protection

  D.project

  4.It is highly _______ that he come here tomorrow to join us.

  A.desirable

  B.doubtful

  C.good

  D.wanted

  5.A new idea began to _______ from his mind when he was on his way back home.

  A.emerge

  B.output

  C.starve

  D.tend

  6.If you just stay in this city for few days, we can give you a _______ library card and you can still make use of the books in the city library.

  A.terminal

  B.temporary

  C.regular

  D.chamber

  7.When you buy anything expensive, never forget to ask for the _______ from the shop.

  A.render

  B.trust

  C.receipt

  D.tale

  8.These programs are designed for those young people who want to _______ higher education but do not have enough time to go to university.

  A. insure

  B.purse

  C.purchase

  D.pursue

  9.In order to write his paper, he borrowed a lot of _______ books from the school library.

  A. implication

  B.reference

  C.sample

  D.saucer

  10.When he opened the door, he used too much force and _______ the key.

  A.trailed

  B.varied

  C.twisted

  D.wicked

  答案:

  1.D 2.D 3.D 4.A 5.A

  6.B 7.C 8.D 9.B 10.C

  2021年12月英语四级词汇练习及答案解析汇总





大学英语四级秋季全程班

大学英语四级秋季全程班

本文关键字: 英语四级词汇

2021年12月四六级考前冲分备考资料

关注四六级小助手 备考福利定期放送

更多资料
更多>>
更多内容
更多>>
更多公开课>>
更多>>
更多资料