2025年12月大学英语四级阅读押题(2)

2025-11-03 08:33:00来源:网络

  为了在英语四级考试中取得好成绩,考生应重视英语四级模拟题的练习,通过不断的演练来提升自己的应试能力。以下是2025年12月大学英语四级阅读押题(2),希望对大家有所帮助!

  2025年12月大学英语四级阅读押题(2)

  Passage Two(预测话题:医疗)

  A team of researchers in California has developed a way to predict what kinds of objects people are looking at by scanning what's happening in their brains.

  When you look at something, your eyes send a signal about that object to your brain. Different regions of the brain process the information your eyes send. Cells in your brain called neurons (神经元) are responsible for this processing.

  Like cells anywhere else in your body, active neurons use oxygen. Blood brings oxygen to the neurons, and the more active a neuron is, the more oxygen it will consume. The more active a region of the brain, the more active its neurons, and in turn, the more blood will travel to that region. And by using a technology called functional magnetic resonance imaging (功能性核磁共振成像), or fMRI, scientists can visualize (使显现) which parts of the brain receive more oxygen-rich blood—and therefore, which parts are working to process information.

  An fMRI machine is a device that scans the brain and measures changes in blood flow to the brain. The technology shows researchers how brain activity changes when a person thinks, looks at something, or carries out an activity like speaking or reading. By highlighting the areas of the brain at work when a person looks at different images, fMRI may help scientists determine specific patterns of brain activity associated with different kinds of images.

  The California researchers tested brain activity by having two volunteers view hundreds of pictures of everyday objects, like people, animals, and fruits. The scientists used an fMRI machine to record the volunteers' brain activity with each photograph they looked at. Different objects caused different regions of the volunteers' brains to light up on the scan, indicating activity. The scientists used this information to build a model to predict how the brain might respond to any image the eyes see.

  In a second test, the scientists asked the volunteers to look at 120 new pictures. Like before, their brains were scanned every time they looked at a new image. This time, the scientists used their model to match the fMRI scans to the image. For example, if a scan in the second test showed the same pattern of brain activity that was strongly related to pictures of apples in the first test, their model would have predicted the volunteers were looking at apples.

  6. What is responsible for processing a signal sent by people's eyes?

  [A] Oxygen-rich blood.

  [B] Neurons in the brain.

  [C] A small region of the brain.

  [D] The central part of the brain.

  7. What do we learn from the third paragraph?

  [A] Cells in your brain use more oxygen than cells elsewhere.

  [B] It is impossible to discover which parts of the brain process information.

  [C] The more oxygen a neuron consumes, the more blood it needs.

  [D] fMRI helps scientists to discover how the brain develops intelligently.

  8. What does the author mean "By highlighting the areas of the brain at work" (Line 3-4, Para. 4)?

  [A] Scientists who are working give light to the parts of the brain.

  [B] Scientists us fMRI to make the parts of the brain work.

  [C] Scientists stop the parts of the brain from processing information.

  [D] fMRI marks the parts of the brain that are processing information.

  9. What did the researchers experiment on according to the passage?

  [A] fMRI machines.

  [B] Thousands of pictures.

  [C] Animals, objects, and fruits.

  [D] Two volunteers.

  10. The best title for the passage would be _______.

  [A] Your Thoughts Can Be Scanned

  [B] A Technological Dream

  [C] The Recent Development in Science and Technology

  [D] A Device that Can Help You Calculate

  6.

  答案:B

  解析:

  本题为细节题。根据题干关键词responsible for processing定位到文章第二段末句Cells in your brain called neurons (神经元) are responsible for this processing.由此可知答案选B。

  7.

  答案:C

  解析:

  本题为推断题。根据题干信息定位到第三段。第二句提到神经元越活跃,消耗的氧气越多。由此可知,答案应选C。

  8.

  答案:D

  解析:

  本题为语义题。根据题干信息定位到第四段末句。该句指的是人在看不同影像是,通过突显出正在工作的大脑区域,fMRI可以帮助科学家确定与不同影像有关的特点大脑活动形态。由此可知答案选D。

  9.

  答案:D

  解析:

  本题为细节题。根据题干关键词experiment定位到倒数第二段。首句提到研究人员通过让两名志愿者观看多幅照片来测试大脑活动。由此可知,答案选D。

  10.

  答案:A

  解析:

  本题为主旨题。文章首段介绍加利福尼亚的研究人员找到一种方法,能通过扫描大脑的活动知道人们在看什么东西。接下来的几段是介绍这一方法的原理和试验过程。由此可知答案选A“你的思维可以被扫描”最合适。

  以上是新东方在线英语四级频道分享的“2025年12月大学英语四级阅读押题(2)”相关内容,预祝大家都能取得好成绩!


英语四级无忧计划立减1000元

历年考研真题及答案

本文关键字: 英语四级模拟试题

扫码即刻查分 四六级最新答案

四六级好课 海量资料定期更新

更多资料
更多>>
更多内容
更多>>
更多公开课>>
更多>>
更多资料