2010年12月英语四级真题及答案

2013-05-17 00:00:00来源:网络


  2010年12月四级真题答案

  Part I Writing

  How Should Parents Help Children to be Independent

  Nowadays, there is a growing concern over such a phenomenon, that is, some parents take care of almost everything concerned with their children, including study, work and marriage. Some parents believe that this is love, however, it is only to destroy children’s independence thoroughly.

  For the future of the next generation, more efforts should be made by parents to help their children to be independent. The fundamental one is to cultivate the awareness, namely, the importance and necessity of being independent, which is supposed to begin from childhood. Children should be taught that no one can be stronger and more helpful than themselves in this world.

  The quality of independence is so indispensable for us that parents had better act as a tutor, not a dictator. And only with parent's trust, can the next generation accumulate confidence step by step.

  Part II Reading Comprehension(Skimming and Scanning)

  1.A) People instinctively seek nature in different ways.

  解析:第一段最后一句直接给出关键字profound belief, whether 引导的从句对应答案中的instinctively

  2.D) Things that are purchased.

  解析:第二段最后一句,what is best对应题目中的prefer, that is to say作为暗示直接引出之后的things that can be bought,选择D

  3.B) More access to nature makes children less likely to fall ill.

  解析:题干中有关瑞典研究,定位到第四段第一句,结合语义,不难得出B的正确答案

  4.D) are less likely to be involved in bullying

  解析:A选项具有干扰性,第三段结尾给出自然熏陶能够提高学生学科水平的线索,但考虑到快速阅读题的传统,即题目顺序对应文章顺序,所以应该定位到第四段之后的内容,即大段有关bullying的段落,得出答案D。

  5.B) Provide more green spaces for them.

  解析:对应第八段内容,作者通过否定患儿对药物的依赖性来给出自己的建议,结合全文主旨自然环境的重要性,得出B答案

  6.B) They enjoy a life of better quality.

  解析:第九段第二句点出老龄人口增长的侧重点是在高质量的生活水平上,紧接着又指出绿色的生活方式是达到该种高质量生活水平的最重要因素。

  7.C) access to nature contributes to the reduction of violence

  解析:十一段引文中can reduce violent behavior,直接对应C选项

  8.separated

  解析:题干是有关人们错误观念的问题,找到倒数第三段的关键段error引导的内容,再对应到humanity and the natural world,得出separated(照抄原文separable与can重复,separable本身词义即能够分离的)

  9.the wild world

  解析:最后一段第二句直接命中题干,照抄the wild world即可。

  10. harmony

  Part III Listening Comprehension

  11.C)She enjoys staying in Washington。

  12.C)The director’s opinion of her work。

  13.D)Avoid excessive physical training。

  14.C)Whether she can travel by air。

  15.B)The woman violated traffic regulations。

  16.B)Have someone repair the refrigerator。

  17.A)He can finally do what he has dreamed of。

  18.B)She got hurt in an accident yesterday。

  19.A)She was a witness to the crime。

  20.B)A tall man with dark hair and a moustache。

  21.D)Identify the suspects for pictures。

  22.C)By reading a newspaper ad。

  23.A)She would work close to her family。

  24.B)Working as a secretary。

  25.A)Send in a written application as soon as possible。

  26.D)They mistake the firefighters for monsters。

  27.A)He often teaches children what to do during a fire。

  28.D)He saved the life of his brother choking on food。

  29.D)Informative speeches can save lives。

  30.C)To make money for early retirement。

  31.A)They may have to continue to work in old age

  32.B)Making wise use of your time。

  33.C)Innocent people being suspected groundlessly。

  34.D)Allowing only two students to enter at a time。

  35.B)He was closely watched。

  36. preserve

  37. appreciate

  38. households

  39. chat

  40. convenient

  41. rates

  42. receive

  43. submit

  44. They are also sharing information about concerts and sports events, as well as jokes and their philosophies of life.

  45. A hand-written note to a friend or a family member is the best way to communicate important thoughts.

  46. This writing practice brings rewards that can’t be seen in bank accounts

  Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth)

  47. M) raised 48. L) psychological 49. E) contributions 50. A) abilities

  51. B) achieve 52. N) smart 53. I) extent 54. J) indicates

  55. G) essentially 56. H) eventually

  57-61:CABDA,62-66;DBAAB

  Part V Cloze

  67. D came out 68. C less 69. D by 70. A almost 71. B developed

  72. C growth 73. B lead 74. A pressure 75. B services 76. B into

  77. C driven 78. C wealth 79. C unless 80. D expand 81. C at

  82. C common 83. A major 84. D trend 85. C but 86. B possibilities

  Part VI Translation

  87. To ensure that he attends the meeting

  88. is said to have been built

  89. without the unique environment of the earth

  90. What impressed the tourists most

  91. I return the book to the library

英语四级无忧计划立减1000元

历年考研真题及答案

本文关键字: 英语四级

扫码即刻查分 四六级最新答案

四六级好课 海量资料定期更新

更多资料
更多>>
更多内容
更多>>
更多公开课>>
更多>>
更多资料