关注微信领资料

百门课程¥0元


80万+已关注

2018年英语四级阅读-仔细阅读原文及解析

2018-06-16 16:27:56来源:新东方在线 

  新东方在线英语四级频道考后发布英语四级真题及答案,同时新东方实力师资团队将对英语四级真题答案做权威解析,免费领取【大学英语四级真题解析】课程。更多2018年6月英语四级听力真题答案、英语四级作文真题范文、英语四级阅读真题答案、英语四级翻译真题答案,请查看2018年6月英语四级真题答案解析】专题。预祝大家高分通过大学英语四级考试!

2018年6月英语四级真题及答案大汇总
题型

  2018年英语四级阅读-仔细阅读原文及解析

  

  阅读原文:

  Losing your ability to think and remember is pretty scary. We know the risk of dementia (痴呆) increases with age. But if you have memory slips, you probably needn’t worry. There are pretty clear differences between signs of dementia and age-related memory loss.

  After age 50, it’s quite common to have trouble remembering the names of people, places and thing quickly, says Dr. Kirk Daffner of Brigham and Woman’s Hospital in Boston.

  The brain ages just like the rest of the body. Certain parts shrink, especially areas in the brain that are important to learning, memory and planning. Changes in brain cells can affect communication between different regions of the brain. And blood flow can be reduced as blood vessels narrow.

  Forgetting the name of an actor in a favorite movie, for example, is nothing to worry about. But if you forget the plot of the movie or don’t remember even seeing it, that’s far more concerning, Daffner says.

  When you forget entire experiences, he says, that’s “a red flag that something more serious may be involved.” Forgetting how to operate a familiar object like a microwave oven, or forgetting how to drive to the house of a friend you’ve visited many times before can also be signs of something going wrong.

  But even then, Daffner says, people shouldn’t panic. There are many things that can cause confusion and memory loss, including health problems like temporary stoppage of ……

  Defense against memory loss is to try to prevent it by building up your brain’s cognitive (认知的) reserve, Daffner says.

  “Read books, go to movies, take on new hobbies or activities that force one to think in novel ways,” he says. In other words, keep your brain busy and working. And also get physically active, because exercise is a known brain booster.

  46. Why does the author say that one needn’t be concerned about memory slips?

  A) Not all of them are symptoms of dementia.

  B) They occur only among certain groups of people.

  C) Not all of them are related to one’s age.

  D) They are quite common among fifty-year-olds.

  47. What happens as we become aged according to the passage?

  A) Our interaction skills deteriorate.

  B) Some parts of our brain stop functioning.

  C) Communication within our brain weakens.

  D) Our whole brain starts shrinking.

  48. Which memory-related symptom should people take seriously?

  A) Totally forgetting how to do one’s daily routines.

  B) Inability to recall details of one’s life experiences.

  C) Failure to remember the names of movies or actors.

  D) Occasionally confusing the addresses of one’s friends.

  49. What should people do when signs of serious memory loss show up?

  A) Check the brain’s cognitive reserve. C) Turn to a professional for assistance.

  B) Stop medications affecting memory. D) Exercise to improve their well-being.

  50. What is Dr Daffner’s advice for combating memory loss?

  A) Having regular physical and mental checkups.

  B) Taking medicine that helps boost one’s brain.

  C) Engaging in known memory repair activities.

  D) Staying active both physically and mentally.

  答案解析

  Passage One

  46. 答案A

  解析:根据定位词needn’t be concerned和memory slips定位到第一段第三和第四句,原文there are pretty clear differences between signs of dementia and age-related memory loss与A选项意思一致。其他三个选项均不符题意。

  47. 答案C

  解析:根据定位词become aged定位到第三段,原文changes in brain cells can affect communication between different regions of the brain与C选项意思一致。其他三个选项均不符题意。

  48. 答案A

  解析:根据定位词take seriously定位到第五段,原文more serious与定位词匹配,entire experience与A选项意思一致。其他三个选项均不符题意。

  49. 答案A

  解析:根据定位词signs of serious memory loss show up定位到倒数第二段最后一句,原文brain cognitive reserve与A选项意思一致。其他三个选项均不符题意。

  50. 答案D

  解析:根据定位词Dr. Daffner’s advice定位到最后一段最后两句话,原文get physically active与D选项意思一致。其他三个选项均不符题意。

更多内容请查看【2018年6月英语四级真题答案解析】专题

2018年6月英语四级真题答案解析专题

2018年12月英语四级新考季课程限时88折
活动时间:6月15日-6月20日

2018年12月英语四级新考季课程限时88折

扫码关注新东方在线服务号

扫码关注新东方在线服务号

>>四级答案这里最全

为你特别匹配的四级精品课程,快速提分先人一步!
  • 大学英语四级暑期全程班【2019年12月】

    大学英语四级暑期全程班【2019年12月】

    主讲:王江涛、李旭、田静、董仲蠡、刘畅、刘琦、潘赟、李卓然

    课时:130小时

    查看详情
  • 大学英语四六级真题解析【2019.06】

    大学英语四六级真题解析【2019.06】

    限报人数:30000人

    课时:2

    查看详情
  • 四六级考前抢分终极预测

    四六级考前模拟冲刺

    优惠:0元抢课

    课时:2

    查看详情
  • 四六级冲刺抢救班

    四六级冲刺抢救班

    优惠:0元抢课

    课时:5

    查看详情
  • 一招告别四六级写译神句式

    一招告别四六级写译神句式

    限报人数:20000人

    课时:2

    查看详情
更多>>
更多内容
更多>>
  • 5月13日-7月31日19:00

    一招告别四六级写译神句式

    四六级写作翻译句式简单老套写不出新意?不存在的!考前急救翻译写作句式,轻松俘获考官芳心!免费领课~

    价格 : ¥1元

    限报人数:20000人

    免费领取
更多公开课>>
更多>>
更多课程>>